Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinin öğrencileri göz doldurmaya devam ediyor. ‘Hayal idi gerçek oldu’ projesi kapsamında özel öğrencilerin hayallerinin gerçekleşmesine katkı sunuldu. Bu kapsamda KO-MEK ve Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim alan öğrencilerden Hilal Yıldırım el sanatları dersinde eliyle ördüğü örgü bebekler artık www.komeksepeti.com adresinde satılmaya başlandı.

El emeği ürünler üretenleri ve zanaatkârları desteklemeyi amaçlayan komeksepetinde, ördüğü örgü bebekler ile yer alan Hilal, 4 yıldır Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde el sanatları eğitimi alıyor. Merkezde öğretmenlerinin yönlendirmesi ile yeni bir kazanç kapısı aralayan Hilal, örgü bebek örmeği çok sevdiğini, ayrıca kazak, süveter, atkı ördüğünü dile getirdi.

İYİ Kİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAR

Yengesi Fatma Hanım ise ‘‘Hilal bu merkeze gelmeden önce evde çok sıkılıyordu’’ diyerek, küçük yaştan beri örgü işlerini hobi edindiğini şimdi ise bu hobisini komeksepeti’nde gelir kapısına çevirdiğini belirtti. Hilal’in KO-MEK ve Cemil Meriç Merkezinde aldığı eğitimler sayesinde ördüğü bez bebekleri satmaya başladıktan sonra kendine güveninin daha da arttığını belirten yengesi Fatma Hanım, ‘’Cemil Meriç’le kızımız daha mutlu" dedi.