1 Haziran'da hayata geçirilen kademeli normalleşme sürecinde ikinci haftaya girmişken, yeni kararların alınıp alınmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.


KABİNE TOPLANTISI ERKENE ALINDI

Başta koronavirüsle mücadele olmak üzere kritik kararların alındığı kabine toplantısı bu hafta erkene alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek olmasından dolayı kritik toplantı yarın gerçekleştirilecek.
 

BİLİM KURULU TOPLANTISI BUGÜN

Kabine toplantısı öncesi ise bugün Koronavirüs Bilim Kurulu toplandı. Tavsiye kararların alınacağı toplantı 17.30'da konferans yöntemiyle başladı ve sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, "Yarın itibarıyla 45 yaşının üzerinde vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak." dedi.

Türk aşısıyla ilgili konuşan Bakan Koca, "Üçüncüsü ise salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Bunun için şimdiye tedarik ettiğimiz aşıların yerine kendi aşımızın kullanıma girmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta yerli aşımızın son fazı olan faz-3 insan çalışmaları için gönüllülerimizi aşılayacağız. Türk aşısı son aşamaya geldi." ifadelerini kullandı.


PAZAR GÜNÜ YASAĞI KALKACAK MI?

1 Haziran'da başlayan kademeli normalleşme süreciyle birlikte cumartesi günü yasağı da kaldırılmış ve sokağa çıkma yasağı saatleri 22.00'ye çekilmişti. Kritik kabine toplantısı öncesi gelen bilgilere göre pazar günü yasağı konusunda gündem maddelerinden biri olacak.