Ramazan ayına denk gelen süreçte tüketicilerin alışveriş sepetleri araştırıldı. Ramazan ayında platform üzerinden en çok temizlik kategorisinde alışveriş gerçekleştirilirken onu gıda - mutfak ve ofis malzemeleri izledi. İSTANBUL (İGFA)  -  Avansas.com, Ramazan ayına denk gelen süreçte tüketicilerin alışveriş sepetlerini araştırdı. 2022 yılının Ramazan ayında platform üzerinden en çok temizlik kategorisinde alışveriş gerçekleştirildi. En çok alışveriş yapan 5 şehir ise İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Kocaeli oldu.

İş yeri alışverişinin yenilikçi adresi Avansas, yeni alışveriş trend raporunu yayımladı.

Ramazan ayı boyunca şirketlerin alışveriş tercihlerini araştıran Avansas, yeni raporunda bir ay boyunca tüketicilerin en çok tercih ettiği üründen en çok alışveriş yapılan saat aralığına, online alışverişin en yoğun gerçekleştiği şehirlerden Ramazan kolisi özelindeki tercihlere kadar birçok detayı yayınladı.

Önceki yıllara nazaran iş yerlerinin Ramazan kolisindeki tercihi büyük boy olurken, 2021 yılına kıyasla büyük boy Ramazan kolisi satışlarının iki katına çıktığı belirtildi.

Alışveriş sepetlerini ise en çok temizlik kategorisindeki ürünler doldururken, bu ürünleri gıda - mutfak, ofis malzemeleri ve kağıt ürünleri izledi.

Araştırma sonuçlarına göre Ramazan döneminin vazgeçilmez içeceği çay olurken, ikinci sırada Türk Kahvesi yer aldı. İçinde bulunduğumuz süreçte hijyen kurallarına üst düzey özen gösteren iş yerlerinde kağıt havlu ve temizlik malzemeleri de en çok satanlar arasında yerini korudu.

Kırtasiye kategorisinin yıldızları ise poşet dosya ve fotokopi kağıdı oldu. En çok alışveriş yapılan 5 kategori ise şöyle gerçekleşti: Temizlik, gıda - mutfak, ofis malzemeleri, kağıt ürünleri, teknoloji aksesuarları.