Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetin tüm yönleriyle araştırılması için oluşturulan meclis araştırma komisyonu üyeleriyle sahada çalışmaları inceledi.GAZİANTEP(İGFA)- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), kadına yönelik şiddetin sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde kentte Tarımsal Kalkınma ve Gastronomi Okulu, konuk evleri, SADA Kadın Gelişim ve Dayanışma Merkezi ve Kadın Girişimci Destek Merkezi’nde (KAGİDEM) incelemelerde bulundu.

Saha gezileri sonrası KAGİDEM’de yapılan açıklamada sabah itibari ile çok yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini aktaran Fatma Şahin, “Önce tarım okuluna gittik, tarım okulunda çiftçi kadınlarımıza kadın kooperatiflerine verilen desteği sahada yapılan çalışmalar anlattık. Valimiz, vali yardımcılarımız ile birlikte bütün komisyon üyelerimiz, vekillerimize bir sunum yaptı. Kadına yönelik şiddetle ilgili Gaziantep yapılan çalışmaları ve özel projelerimizi anlattık. Çünkü daha önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığım zaman da gördüm ki bunlar birer sonuç. Bulaşıcı hastalıklar, şiddet, göç bir sonuç. Bunların olmaması için en önemli şey koruyucu önleyici tedbir. Bizim projelerimizde de daha çok koruyucu önleyici tedbir var.

Koruyamadığın, önleyemediğin zaman olay sırasında yapılması gerekenler ve daha sonraki rehabilitasyon dediğimiz 3 kademeli bir çalışma metodumuz var. Valilik koordinasyonunda bütün birimlerle yaptığımız çalışmada kadınları her açıdan; eğitimden sağlığa, istihdamdan, kreş desteğine kadını güçlendirmek için proje üretiyoruz” dedi.