İSTANBUL (İGFA) - TEKNOFEST 2021, "Milli Teknoloji Hamlesi" ruhunu bu yıl da tüm katılımcılara yaşattı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, büyük bir coşku ile gerçekleşti. Kıyasıya rekabetin hakim olduğu festivalde, geleceğin teknolojileri yarıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı yürütücülüğünde, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen festivalin son gününde de ödüller sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türkiye'nin ilk siber lisesi, Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik eğitimleri düzenledi. 5 gün süren eğitimde her gün alanında uzman eğitmenler farklı konularda geleceğin siber kahramanlarına eğitimler verdi. HackIstanbul finalinin ardından mini bir "Bayrağı Yakala Yarışı" (CTF) de öğrenciler için düzenlendi. 5 günlük eğitimin sonunda öğrencilere yapılan mini CTF'de öğrenciler ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'tan aldı.

Bakan Varank, HackIstanbul'un Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin düzenlediği vizyoner bir yarışma olduğunu vurgulayarak, uluslararası yarışmada farklı senaryolarda takımlar ya da bireysel yarışmacıların açıkları bulmaya ve ödüller kazanmaya çalıştıklarını anlattı. TEKNOFEST'i uluslararası marka yapma çalışmaları kapsamında HackIstanbul'u da siber güvenlik alanında çalışan büyük ve meşhur hackerları da cezbedebilecekleri bir yarışma haline getirmek istediklerini belirten Varank, yazılımın artık dünyanın vazgeçilmez bir alanı olduğuna işaret etti.

Yazılımcı sayısını mutlaka artırmak gerektiğine dikkati çeken Bakan Varank, "Çünkü ileride mesleklerin dönüşümüyle beraber açık çok daha fazla hale gelecek. Türkiye de bu manada yazılımcı sayısını artırmak için yeni programları birebir devreye sokuyor" dedi. TEKNOFEST’i uluslararası marka haline getirmek istediklerini ifade eden Varank, dünyada bir fikri olan, teknoloji geliştiren, yeni bir girişim kuran herhangi bir gencin ilk olarak TEKNOFEST'i düşünmesini istediklerini kaydetti.

Öte yandan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST son gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçiler gün boyu alanda sergilenen hava, kara ve insansız hava araçlarını yakından inceleyerek, yerli ve milli imkanlarla üretilen hava araçlarının yaptığı uçuş gösterilerini ilgiyle takip etti.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, festivali büyük bir coşkuyla ve şenlik havasında tamamladıklarını belirterek, “TEKNOFEST 2022'yi, milli mücadele meşalesinin yandığı, bir ulusun kahramanlık destanının başlangıcı olan Samsun’da düzenleyeceğiz. TEKNOFEST Karadeniz 2022’de Samsun merkezli olarak Karadeniz’in yeşil ve mavinin her tonuna sahip muhteşem güzelliklere haiz şehirlerimizde gerçekleştirilecek. TEKNOFEST Karadeniz.” dedi.

Milli Teknoloji Hamlesi sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST’in 2022 yılındaki adresi Samsun olacak.