Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'nın milletin kalmaya devam edeceğini duyurdu.ANKARA (İGFA) - İlk hâli 1912 yılında inşa edilen, 1953 yılında günümüzdeki havalimanları fonksiyonları ile kullanılmaya başlayan Atatürk Havalimanı ile ortaya atılan 'peşkeş' ve 'satış' iddialarına karşı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yazılı açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’'ye havacılık sektöründe büyük hizmetler sunarak kapasitesini doldurmuş Atatürk Havalimanı'nın şimdi de İstanbul’'a ihtiyaç duyduğu yeşil alanları sunarak milletin hizmetinde kalmaya devam edeceği kaydedildi.

"Atatürk Havalimanı ile ilgili kamuoyuna söylenen yalanları bir kez daha düzeltme görevinin Yeni Türkiye’yi inşa eden bizlere düşmektedir" denilen açıklamada, "Bizler, gençlerimize, ekonomi başta olmak üzere her açıdan daha güçlü bir Türkiye emanet edebilmek için var gücümüzle çalışırken, birileri hep yaptıkları gibi iftira ve yalanlarla dolu haberleriyle milletimizi kandırabileceklerini düşünüyorlar. Milletimizin bu yalanlara kanmayacağına eminiz. Ancak yalancının yalan söylemekten vazgeçmeyeceğine de artık emin olduk. Bu nedenledir ki, Atatürk Havalimanı bugün hâl⠑havalimanı olarak’ kullanılsaydı yaşanabilecek sıkıntıları milletimizin takdirine sunmak isteriz" ifadelerine yer verildi.

İSTANBULLULAR TRAFİKTE SAATLER KAYBEDECEKTİ…

29 Ekim 2018’'de dünyanın hizmetine sunulan İstanbul Havalimanı’nın açılışı ile birlikte D100 Topkapı – Yenibosna, İstoç – Kuyumcukent (Basın Ekspress) D100 Sefaköy – Ambarlı güzergâhlarında, trafik sıkışıklığından kaynaklı zaman kaybında yüzde 30’a varan iyileşmeler elde edildiğinin altı çizilen açıklamada, Türkiye'’nin hedeflerine ulaşmasında çok önemli roller üstlenen, dünya çapında tanınan ve tercih edilen ülkemizin en değerli markalarından Türk Hava Yolları (THY), istikrarlı büyümesini sürdürebilmek için 2010’lu yılların ilk yarısında uçuş sayıları, taşıdığı transit yolcu ve kargo miktarını artırmak için harekete geçtiğini kaydetti.

Bakanlık yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

" Milletimizin Huzuru Kaçıramayacak, Türkiye’nin Büyümesini Engelleyemeyeceksiniz…. Türkiye’'miz, 20 yıllık AK Parti hükûmetleri boyunca ulaştırma ve altyapı alanına yapılan 1 trilyon 337 milyar lirayı aşan yatırım sayesinde, 100 yıllık gelişmeyi 20 yılda sağlamıştır. Sadece havacılık alanında 20 yılda 147 milyar lirayı aşan yatırımla Türkiye’yi küresel havacılık sektöründe bir markaya, havayolunu ise halkın yoluna dönüştürdük. 26 olan havalimanı sayısını, 14 Mayıs’ta açtığımız Rize-Artvin Havalimanı ile 58'’e yükselttik. 100'’üncü kuruluş yıl dönümüne gün sayan Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'’ın liderliğinde, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olabilmek için kutlu yürüyüşüne inanç, kararlılık ve ilk günkü heyecan ile devam etmektedir. İstiyoruz ki; muhalefet etmeyi devletine düşmanlık etmekle eş tutanlar, varsın bu hatalarından dönsün, 84 milyonun saygı duyacağı bir proje geliştirsinler, bizimle hizmette yarışsınlar. İstiyoruz ki; millete giden hizmetin önünü kesmeye çalışmakla harcadıkları vakti, aklı, daha iyisini vaat edebilmek için harcasınlar.

"BİZ NE HİZMETTEN, NE DE MÜFTERİLERLE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYİZ"

Atatürk Havalimanı, milletin kalmaya devam edecek. Bu kadar açık, bu kadar net.
 
Maalesef karşımızdakiler, yalanı, iftirayı, karalamayı bir ideoloji olarak benimsemiş bu kişiler, boşa çıkan her iddialarından sonra yeni bir tanesine sarılarak ‘muhalefet yapıyormuş’ gibi görünmeye çalışmaktan vazgeçmiyor.   Daha önce de söylemiştik, yeniden tekrar edelim: Biz ne milletimize hizmet etmekten vazgeçeriz, ne de bu müfterilerle mücadele etmekten".