ORHAN OKULU BİR KEZ DAHA GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde 6 yıl üstüste şampiyon olan Başpehlivan Orhan Okulu, 2019 yılında altıncı kez üst üste kazandığı Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri birincilik kupasını SMA hastası bebek Aybars Karataş'ın tedavi masraflarında kullanılmak üzere açık arttırmayla satışa çıkardı. Kupa, Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde ikinci kez üst üste daimi kemer kuşanırken Başpehlivan Orhan Okulu'nun ellerinde havaya kaldırılmıştı.

SMA HASTALARININ TEK UMUDU; TOPLANACAK BAĞIŞLAR

Ülkemizde 1300 bebek SMA Hastalığı ile boğuşuyor. Bebekler 20 Milyon Liralık gen tedavisine ulaşamazsa 1 yıl gibi kısa bir zamanda ölüyor. Novartis firmasının ürettiği Zolgensma adlı ilacın fiyatı 2.125.000 dolar. Bu miktarda bir tedavi ücreti ülkemiz nüfusunun %99.99'unun kendi imkanlarıyla karşılamayacağı bir miktar. SMA Hastaları için bu yüzden bağış toplamaktan başka çare kalmıyor. Ramazan Ayının başlamasıyla Zekat, Sadaka ve Fitrelerin SMA Hastalarına verilmesi yönünde kampanyalar düzenleniyor.

ORHAN OKULU'NUN HAREKETİ FARKINDALIK AÇISINDAN MUAZZAM.

Bu kupanın açık arttırmaya çıkması sadece Aybars'a aktarılacak bağışın ötesinde farkındalık yaratmak için de muazzam bir hareket oldu. Başpehlivanımızı tebrik ediyor, tüm SMA Hastalarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.