İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, "30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir" diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a tepki gösterdi.


Belediye meclisinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasını isteyen üyelere, “30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” cevabını veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Alinur Aktaş’ın bu tavrının AKP'nin genel bir tavrı olduğunu söyledi.
AKP iktidarı döneminde milli bayramların içinin boşaltıldığını ve kutlamaların halktan uzakta kapalı kapılar ardında yapıldığını ifade eden Ahmet Aydın, "Bu bilinçli yapılan bir uygulamaydı. Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz mücadelenin unutturulması adına yapılan bu uygulamalar ne yazık ki, AKP'li yöneticilerin beyinlerinde bu şekilde yer bulmuştur. AKP'li Alinur Aktaş'ın bu çıkışına tepkilerin yükselmesi de bu milletin zaferlerine olan inancının tam olduğunun bir göstergesidir" dedi.


30 Ağustos'un önemine değinen İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tarihi açıdan Anadolu'ya girişimiz olan 1071'den bir farkı yoktur. 1071'de Anadolu'ya girişimizi tüm dünyaya nasıl ilan ettiysek, 30 Ağustos'ta da Anadolu'dan çıkmayacağımızı Türk'ün düşmanlarının kafasına yazdırdık. 30 Ağustos, Anadolu'dan asla çıkmayacağımızın belgesidir. AKP'li Alinur Aktaş veya türevleri bunu bilmeyebilir ama birçok ülkede böyle bir tarihi bir gün yoktur; böylesine değerli bir zafere sahip olanlar da her zaman kutlar” diye konuştu.