Edinilen bilgilere göre, Galatasaray yönetimi Hakan Çalhanoğlu ile prensipte anlaşma sağladı. Inter ile yapılan ilk temaslarda 35 milyon Euro bonservis talep eden İtalyan kulübü, oyuncunun ısrarı üzerine bu rakamda indirime gitmeyi kabul etti. Görüşmelerin 30 milyon Euro seviyesine çekildiği belirtiliyor.
Hakan Kararını Verdi: "Galatasaray’da Oynamak İstiyorum"
Hakan Çalhanoğlu’nun, Galatasaray’a transfer olmak istediğini Inter yönetimine ilettiği ve ayrılık için resmi izin talep ettiği öğrenildi. Oyuncunun bu isteği, kulüpler arasındaki pazarlıkları hızlandırdı.
İtalyan basını ve transfer uzmanı Nicolo Schira’ya göre, Galatasaray ile Hakan arasında 2028 yılına kadar geçerli ve yıllık 10 milyon Euro değerinde bir sözleşme üzerinde prensip anlaşması sağlandı. Söz konusu anlaşmanın detaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
Inter’de Gerilim: Lautaro’dan Sert Sözler
Öte yandan Inter’de kaptan Lautaro Martinez’in, kulüpte kalmak istemeyen oyunculara yönelik yaptığı açıklama dikkat çekti. Martinez, “Burada olmak istemeyen gitsin,” diyerek, isim vermeden Hakan Çalhanoğlu’nu hedef aldı.
Bu açıklamanın ardından Hakan’ın takımdan ayrılma sürecinin daha da hızlandığı ifade ediliyor.
Resmî Açıklama Bekleniyor
Galatasaray’ın Inter ile bonservis pazarlığını sürdürdüğü, anlaşmanın sağlanması halinde transferin kısa süre içinde resmiyete döküleceği belirtildi. Yönetim, taraftarlara müjdeli haberi vermek için gün sayıyor.