Baharın gelmesiyle beraber vatandaşların ilgi odağı haline gelen sarnıç tepesinde bulunan Kumluca Belediyesi Hayvanat Bahçesinin son konuğu Sarı Mavi Ara Papağanı oldu.
Türü tehlike altına girmiş olan ara papağanının, yaklaşık 75 cm. ebatlarına ve 50 - 60 yaşına kadar ulaşılabildiği bilinitor. Üst kısımları alından başlayarak kuyruk ucuna kadar mavi renktedir. Alın üstündeki mavi tonda hafif yeşilimsi bir renk dalgası vardır. Göz çevresi, yanak kısmı ve burun üstü ise tüysüz beyaz renkte olup, ince hatlar şeklinde mavi tüycüklerle kaplıdır. Yanak altından başlayan ve boyun altına doğru önlük takmış gibi bir hava veren mavi tüyleri vardır. Bunun dışında kalan tüyler ise, portakala yakın bir sarı tonda olduğunu söyleyen Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Süleyman Falay;
“Hayvanat bahçemizde, elimizden geldiğince fazla türde hayvan barındırmaya gayret ediyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız deneyimli ekibimizle sürüyor. Bu çalışmalarımız sonucunda 50’ye yakın türde 600’ü aşkın hayvana yükselen sayımızla bölgemizde adımızdan sıkça söz ettirmeye devam edeceğiz” dedi.
Küçüklerimize hayvan sevgisi aşılamanın en kolay yollarından biride onları farklı türdeki hayvanlarla buluşturmak, diyen Falay sözlerini tüm yöre halkını bu güzellikleri görmeye davet ederek bitirdi.
Next


