AK Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, cezaevindeki Abdullah Öcalan’la görüşme için “Alırım yanıma 3 arkadaşımı, kendi imkânlarımızla İmralı’ya gitmekten imtina etmem” sözlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bahçeli’ye eşlik ederim. Heyetle de yalnız da giderim” ifadelerini kullandı.
Ensarioğlu, verdiği bir demeçte, “Bu kanın durması için Bahçeli’nin dediği gibi ben de giderim. Yalnız da, heyetle de, Bahçeli’yle birlikte de giderim. Artık devlet gereken şeyleri yapmalıdır” diyerek sürece ilişkin çağrıda bulundu.
Süreçle ilgili olarak, TBMM’de kurulan “Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu”nun cuma günü Öcalan’la görüşme gündemine ilişkin oylama yapacağı belirtilirken, Ensarioğlu’nun açıklamaları siyasette yeni bir cephe açtı.



