Komedyen ve sunucu Kaan Sekban, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ülke gündemine damga vuran olaylara sert tepki gösterdi. Sekban, ifade özgürlüğü ve adalet konularındaki çelişkilere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Yazıklar olsun, ülkenin düştüğü duruma bak! Osmanlı’dan örnek veren içeride, şaka yapan içeride, şakaya gülen içeride. Sorbonne’lu akademisyenin diploması iptal, şarkı sözüne soruşturma, Ahmet Minguzzi’nin ailesi katiller ceza alsın diye canını dişine takıyor. Bu mu Türkiye Yüzyılı?”
Sekban’ın paylaşımı kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Birçok kullanıcı, sanatçının sözlerine destek verirken, Türkiye’de ifade özgürlüğü ve adalet sistemine yönelik eleştirilerin arttığına dikkat çekti.
Kaan Sekban, daha önce de toplumsal meseleler ve ifade özgürlüğü konularında yaptığı paylaşımlarla kamuoyunda sık sık gündeme gelmişti. Bu son çıkışıyla ise “sanatçılar susturulamaz” mesajı veren Sekban, takipçileri tarafından “halkın sesi” olarak yorumlandı.