Fenerbahçe’de sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Brezilyalı kaleci Ederson Santana de Moraes, yaşadığı sakatlık ve yüksek maliyeti nedeniyle gündemin merkezine oturdu.

Son olarak Samsunspor maçı öncesinde antrenmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle formasından uzak kalan Ederson, beklenenden uzun süredir sahalara dönemedi. Teknik direktör Domenico Tedesco, oyuncunun dönüş tarihi hakkında net bir açıklama yapmazken, “En kısa zamanda hazır olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kulüp içinden sızan bilgilere göre, yönetim kanadında Ederson’un yüksek maaşı (aylık 1,1 milyon euro) ve uzun süredir takıma katkı sağlayamaması nedeniyle rahatsızlık oluştu.

Cezaevi Firarisi Katliam Yaptı!
Cezaevi Firarisi Katliam Yaptı!
İçeriği Görüntüle

Bazı yöneticiler, ara transfer döneminde gelecek tekliflerin değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.

Taraftarlar ise sosyal medyada Brezilyalı kaleciye tepki göstererek, “Büyük beklentiyle geldi ama bir türlü katkı veremedi” yorumlarında bulundu.

Öte yandan, kulüp kaynakları Ederson’un rehabilitasyon sürecinin sürdüğünü, ancak takıma dönüşü için birkaç haftalık daha sürece ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Bu gelişmeler, sarı-lacivertli camiada “Ederson krizi” olarak yorumlanırken, yönetimin ara transfer dönemi öncesi mali tabloyu yeniden gözden geçirmesi bekleniyor.

Kaynak: Batı Akdeniz Haber Ajansı