Karacaören Mahallesinde başlayan deve güreşlerinde develer birbirine üstünlük sağlayabilmek için kıran kırana güreştiler. Galip devenin seçilmediği güreşlerde deve sahipleri pandeminin ardından yapılan ilk güreşler olması nedeniyle heyecanlı anlar yaşarken, bazı güreşlerde ise güreşen develeri ayırmak isteyen görevliler zor anlar yaşadı.

Güreş ağalığını ise Ramazan Gökkaya aldı. 

Küçük yaşlardan beri babalarıyla birlikte deve yetiştiriciliği yapan Buse ve Buket Kabalı ikiz kız kardeşler develeri Alınteri ile dikkatleri üzerlerine çekti.

Deve yetiştiricisi Buse Kabalı ‘’Deve güreşini seven herkes devecidir, yürekten yapılan bir iş. Bazı hayvan severler zorla güreştirildiğini iddia ediyorlar ama zorla hiç kimse deveyi deve istemedikten sonra sahaya bile sokamaz, bırakın ki güreştirmeyi. Deve içgüdüsel olarak güreşiyor. Biz hayvanlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz asla bir işkence söz konusu olamaz.” dedi.

Çok sayıda seyircinin izlediği güreşlerde, 22 Ocak 2022 tarihinde Kumluca Karatepe Stadındaki yapılacak olan deve güreşlerinin de duyurusu yapılarak güreş severler davet edildi.