Kumluca Beeldiyesi tarafından organize edilen, bu yıl 21'incisi düzenlenecek Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha futbol turnuvası düzenlenen törenle başladı. Turnuvanın açılış törenine Kumluca Belediye Başkan Vekili Batuhan Mutlu Engin, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Toprak, Ramazan Uluşar ve Selahattin Kelleci, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sporseverler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toprak, sporun birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu, 21 yıldır devam eden ve geleneksel hale gelen halı saha futbol turnuvasının da çevre ilçelerin yanı sıra diğer illerden de katılım olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Turnuvaya katılan takım ve sporculara başarı dileyen Toprak, “Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz halı saha futbol turnuvamız her geçen yıl bir öncekine göre daha renkli ve güzel oluyor. Bu yıl turnuvamıza Afyon ilinden bir takımın katılıyor olması da bunun en güzel göstergesi. Ben tüm takım ve görev alacak sporcularımıza başarılar diliyorum. Dostluk ve kardeşlik içinde güzel bir turnuva olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan duanın ardından turnuvanın başlama vuruşunu, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Toprak, Ramazan Uluşar ve Selahattin Kelleci birlikte yaptı. Turnuvanın ilk maçında Öztürk Tarım ve Ayyıldız Köfte Kokoreç takımları karşı karışıya geldi. Maçı Ayyıldız Köfte Kokoreç takımı 9-2 kazandı.

İkisi Demre'den, ikisi Finike'den, biri Afyon'dan olmak üzere 30 takımın katıldığı turnuvada yaklaşık 400 sporcu yer alıyor. 113 maçın oynanacağı turnuva yaklaşık iki buçuk ay sürecek. 12 Nisan'da sona erecek turnuvada dereceye giren takım ve sporcular, 21. Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinde kupa ve madalya ile ödüllendirilecek.