Finike ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki İsmail Yılmaz, yaklaşık bir yıldır yaşadığı sağlık sorunlarından, geçirdiği başarılı ameliyatla kurtularak sağlığına kavuştu.

Finike ilçesine bağlı Sahilkent Mahallesi'nde yaşayan İsmail Yılmaz (68) yaklaşık altı ay öncesi karın ağrısı, bulantı, işhatsızlık ve mide şişkinliği şikayetleri nedeniyle doktora gitti. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu hasta, daha detaylı inceleme yapılması için ileri merkeze gönderildi.

Burada yapılan tetkik ve ilaç tedavilerinde rahatsızlığı geçmeyen ve yemek yiyememe ile birlikte aşırı kilo kaybı yaşamaya başlayan hasta yaklaşık altı boyunca yaşadığı sıkıntıların sonunda Kumluca Özel Medikum  Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Sarıbay'a başvurdu.

Hastaya burada yapılan muayene, tetkik ve incemele sonunda, genellikle çocuklarda görülen ve ileri yaş hastalarda ülsere bağlı nadiren rastlanan Pilor Stenozu (Mide çıkışında ülsere bağlık darlık) teşhisi konularak ameliyat önerildi. Yapılacak operasyon sonrası yaşanabilecek komplikasyonlar ve ameliyat sonrası hastaya ihtiyaç olan yoğun bakım gereksinimi dolayısıyla bu tür ameliyatların Batı Antalya bölgesinde yapılamadığını ifade eden Kumluca Özel Medikum Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Sarıbay, hastanın opreasyonu kabul etmesiyle gerçekleştirdikleri operasyon sonucu hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Hastaya gerçekleştirdikleri operasyonda Gastrojejunostomi, Brown Anastomoz ve Trunkal Vagotomi yapıldığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Sarıbay, “Hastamız bize geldiğinde yaklaşık altı aydır yemek yiyememe ve aşırı kilo kaybı şikayeti vardı. Yaptığımız değerlendirmede hastamıza Pilor Stenozu dediğimiz mide çıkışında ülsere bağlı darlık tespit ettik ve ameliyat olmasını önerdik. Çok başarılı bir operasyon gerçekleşti, ameliyat sonrası yoğun bakım ünitemizin de desteğiyle hastamız sağlığına kavuştu. İnşallah bir daha böyle bir rahatsızlık yaşamaz.” dedi.

Yaklaşık bir yıldır yaşadığı sağlık sorunları, son altı aydır yemek yiyememe ve aşırı kilo kaybı rahatsızlıklarından kurtulmasından dolayı büyük bir sevinç ve mutluluk yaşadığını ifade eden İsmail Yılmaz, kendisini sağlığına kavuşmasında emeği geçen başta doktoru Ramazan Sarıbay ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Son bir yılda rahatsızlığının tedavisi için bir çok hekime gittiğini değişik ilaçlar kullandığını belirten Yılmaz, “Sonuç olarak ameliyat olmamız gerekiyormuş. Doktorumuz sağolsun, bizi ikna etti. Rahat güzel bir ameliyat geçirdim. Sağlığıma kavuşmamda emeği bulunan doktorum ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.