Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adrasan Mahallesi ve Olimpos’ta kaçak yapıların tespiti için sıkı denetim yapıyorlar. Yapılan denetimlerde Olimpos bölgesinde kaçak olarak yapımları devam ettiği tespit edilen iki yapı sahibi hakkında tutanak düzenlendi ve yapılar mühürlendi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceklerini, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ekiplerin denetimlerinin özellikle Adrasan ve Olimpos’ta denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Belediye olarak amaçlarının özellikle turizm bölgelerinde planlı, sürdürülebilir bir turizm faaliyetinin yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Adrasan ve Olimpos’ta yeni imar planlarının uygulanması için çalışıyoruz. Adrasan Mahallemizde Turizm Bakanlığımız tarafından yapılan turizm imar planının birinci aşaması geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Olimpos için ise imar planı çalışmalarımız devam ediyor, koruma kurulundan gerekli onay alındı. Bu bölgelerde planlama dışında bir yapılaşma yapılmasına asla izin verilmeyeceğiz.” dedi. 

Zabıta Ekipleri denetimlerinde tutanak tutularak mühürlenen yapılar konusunda belediye encümeninin karar vereceğini kaydeden Çetinkaya, Adrasan Mahallesi ve Olimpos’ta bazı kaçak yapılar için ise hukuki sürecin devan ettiğini bildirdi.