Tarım Kredi kooperatifleri Antalya Bölge Müdürü Yakup Kasal, Tarım Kredi Kooperatifi Kumluca Müdürü Kâmil Akbay ile birlikte yaptığı açıklamada, Seraları hasar gören çiftçilerimizin tarımsal üretim girdisi olan; İmece Plastik Sera Örtüsünde piyasa fiyatından % 12, GÜBRETAŞ bitki besleme ve TARKİM zirai ilaç guruplarında %15, Fidelerde, %12’ye varan indirim ve 4 yıla kadar vade uygulanacağını belirtti.

Ayrıca kredilendirme aşamasında da uygulanmakta olan sabit faiz devam etmekte olup, bununla birlikte uygun şartları sağlayan ortakların bu yıl kullanacakları kredilerin 10.000 TL’ye varan kısmı faizsiz kredilendirileceği ifade edildi.

Kumluca’da afetten zarar gören çiftçileri ziyaret eden Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Müdürü Yakup Kasal yaptığı açıklamada; “ Kumluca ve Finike bölgelerinde Pazartesi öğle saatlerinde aniden bastıran dolu ve fırtına sebebiyle birçok çiftçi ve esnafımız zarar görmüş, kuvvetli rüzgâr nedeniyle otobüs durağının altında kalan bir vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir.

Seraları hasar gören çiftçilerimizin tarımsal üretim girdisi olan;

İMECE Plastik Sera Örtülerinde %12,

Gübretaş Bitki besleme ve Tarkim Zirai ilaç guruplarında %15,

Fidelerde, %12’ye varan indirim ve 4 yıla kadar vade uygulanacaktır.

Ayrıca kredilendirme aşamasında da uygulanmakta olan sabit faiz devam etmekte olup, bununla birlikte uygun şartları sağlayan ortaklarımızın bu yıl kullanacakları kredilerin 10.000 TL’ye varan kısmı faizsiz kredilendirilecektir.

Değerli üreticilerimiz ve çiftçi kardeşlerim; Seralarınızın mutlaka ama mutlaka TARSİM sigortalarınızı yaptırın. Gerek mevsim değişiklikleri gerek küresel iklim bozuklukları sebebi ile ilçemizde neredeyse her yıl bölge bölge çeşitli afetler olmaktadır. Buna bağlı olarak ta üreticilerimiz maddi manevi zarar görmekteler. Bu konuda siz değeri üreticilerimizin günü geçmeden TARSİM sigortalarını yeniletmeleri konusunda daha hassas olmalarını rica ediyorum.

Bu zorlu süreçte afetten zarar görmüş çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerini ileten Bölge Müdürümüz Sayın KASAL, Tarım Kredi Kooperatiflerinin her zaman olduğu gibi çiftçimizin yanında olmaya, her türlü desteğe devam edeceklerini bildirmiştir” dedi.