Kumluca, Finike ve Demre ilçelerindeki afet zedeler için gönderilen Hükümet tarafından gönderilen 10 Milyon TL yardım dağıtılmaya başladı
 
Kumluca, Finike ve Demre İlçelerinde 13 Kasım'da meydana gelen hortum felaketinden ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba afet bölgesine gelerek hortum felaketinden zarar gören vatandaşları ziyaretinde yaraların sarılması için gerekli yardımları yapacaklarına dair söz vermişlerdi. Başbakan Binali Yıldırımda Bakanlar Kurulu Toplantısında afet bölgesine 10 Milyon TL yardım yapılacağını belirtti.
                                                                                                                                                                                                                                                                       
Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Kumluca, Finike, Demre İlçelerinin Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile birlikte Valilik Binasında koordinasyon toplantısı yapmıştı.Tüm bu süreçlerin ardından 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren Kumluca, Finike ve Demre Kaymakamlarının Başkanlığında Kurulan Komisyon gelen 10 Milyon TL yardımı afetzedelere zararın boyutuna göre orantılı bir şekilde dağıtmaya başladı.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan, Ak Parti Kumluca ilçe başkanı Arif Yavuzer; "Mavikent Mahallemizde 13 Kasım günü Hortum afetinden zarar gören çiftçilerimizin yaraları sarılıyor. Hükümetimizin desteği nakit yardımlar dağıtılmaya başladı. Desteklerinden dolayı Başbakanımız Sayın Binalı Yıldırım, Dışişleri Bakanımız  Mevlüt Çavuşoğlu'na bakanlarımız ve milletvekillerimize şükranlarımızı sunarız. Kumluca ilçemizdeki hortum zararında; 41 Ev kısmi zarar görürüken, 101 dekar Cam sera, 477 dekar Plastik sera, 36,7 dekar Meyve bahçesi Olmak üzere 192 kişi maddi zarar görmüştü. Tarım zararı için: 3 Milyon 650 Bin 652 TL Ev Zararı için; 53 Bin 500 TL yardım geldi" paylaşımını yaptı.