Kumluca’da bu yıl 18’incisi düzenlenmekte olan Tarım ve Seracılık Festivali’nin final etkinliği yağlı güreşlerde başpehlivana verilecek altın kemer Belediye Başkanına teslim edildi. 

Kumluca Belediyesi adına güreşen ve 2002 yılında Kırkpınar Başpehlivanı olan Hasan Tuna, Kumluca ağası iş adamı Metin Özkan tarafından 2017 yılı Kumluca yağlı güreşlerinde başpehlivana verilecek altın kemer, Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Mehmet Ayhan ve Güreş Federasyonu Akdeniz Bölge Sorumlusu Cevat Gündoğdu’nun huzurunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya makamında teslim edildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yağlı güreşlerin iki gün süreceğini ve finalde başpehlivan olan pehlivana her yıl olduğu gibi bu yılda altın kemer vereceklerini söyledi.

Kumluca güreşlerinin Türkiye genelinde marka bir güreş olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Burada yıllardır yağlı güreşler yapılıyor. Yöre halkımızın güreşlere ilgisi fazla. Sezonun ilk güreşi olması dolayısıyla da güreşlerimiz pehlivanlarımız ve güreş camiasında büyük heyecan yaratıyor. Yıllardı bizim bir iddiamız var, burada güreşlerde kürsüye çıkan pehlivanlar mutlaka Kırkpınar Güreşlerinde de kürsüye çıkıyor. İnşallah yine çok güzel güreşler olacak, yöre halkımızı güreş severleri güreşlerimize bekliyoruz.” Dedi.

Güreşlere Türkiye’nin ünlü pehlivanlarının davet edildiğini hatırlatan Çetinkaya, iki gün sürecek güreşlerin ilk günün Kumluca Şehir stadında, ikinci günü güreşlerinin ise Karatepe stadında gerçekleşeceğini bildirdi.