Dünyada yaygın kullanılan çevre ödüllerinden biri olan Mavi Bayrak (www.mavibayrak.org.tr) ile deniz suyu kalitesini ve plajının temizliğini garantilerken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Yeşil Yıldız ödülü de bulunan çevre dostu tesis, sezon boyunca okullara, yöre halkına, misafirlerine ve personellerine yönelik çevre bilinçlendirme etkinlikleri düzenliyor. 

Şah inn Paradise Genel Müdürü Yusuf YÜCEL, dünyamızın mevcut su kaynaklarının azalmasıyla birlikte atık suların arıtıldıktan sonra doğanın su çevrimine kazandırılmasının önemine dikkat çekmek adına 20 kişilik yönetici ve teknik ekibi ile bu geziyi düzenlediklerini belirtti. 

ASAT Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgilere göre 2008 yılında işletmeye alınan Kumluca Atıksu Arıtma Tesisi 100 000 kişilik nüfusa göre tasarlanmıştır. Tesiste atıksudan karbon, azot ve fosfor giderimi uzun havalandırmalı aktif çamur sistemine göre yapılmaktadır. Verimli bir şekilde arıtılan su 2200 metre uzunluğundaki deşarj hattı ile 38 metre derinlikte denize verilmektedir. Yeni kurulan sürekli atıksu izleme sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına anlık olarak pH, sıcaklık, iletkenlik, AKM ve KOİ verilerinin aktarılmasıyla etkin, sürekli ve sağlıklı atıksu hizmeti sağlanmaktadır. 

Şah inn Paradise Mavi Bayrak sorumlusu Gıda Müh. Ümran KARAKÜÇÜK ve Yeşil Yıldız sorumlusu Operasyon Müdürü Yasin BEBEK ise arıtma tesisinin faaliyete başladığı tarihten bu yana ekolojik dengenin korunarak denizlerin daha temiz ve güvenilir olmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Su kaynaklarının tasarruflu kullanımı ile ilgili misafirlerini ve personellerini bilinçlendirme yönünde çalışmalar yaptıklarını, “Hedefimiz Yaşanabilir Bir Dünya, Mirasımız Tüm Çocuklara” sloganıyla tesis olarak bu çalışmalarını daha da ileri boyuta taşımayı hedeflediklerini belirttiler.