Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur ve Gençlik Hizmetleri Spor ilçe Müdürü Erol Koca ile birlikte, Kumluca Belediyesi güreş takımı ve ilçede güreş yapan güreşçileri ziyaret etti.

Yağlı güreş sezonunun sona ermeye başlaması nedeniyle güreşçilerin spor salonunda antrenmanlarını sürdürdüklerini ifade eden  Gençlik Hizmetleri Spor ilçe Müdürü Erol Koca, müdürlük olarak kendilerinin de güreşçilere her türlü desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da ata sporu güreşin Kumluca ve yöresinde halk tarafından sevildiğini ve ilgiyle takip edildiğini, buna bağlı olarak da yörede özellikle yağlı güreşe ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Kumluca güreşlerinin Türkiye genelinde marka güreşler arasında yer aldığını ifade eden Çetinkaya, “Kumluca ve yöresinde güreşe olan ilgi, başarıyı da beraberinde getiriyor. Belediye olarak bizde güreşçilerimize elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Bu yıl ilçemizde spor lisemiz açıldı. Bu lisemizin de gelecekte eğitimli ve başarılı sporcular yetiştirmemizde bizlere büyük katkısı olacağına inanıyorum. İnşallah Kumlucamız spor olarak da adından söz ettiren güzel bir ilçe olur” dedi.

Başkan Çetinkaya ve beraberindekiler bir süre güreşçilerin antrenmanlarını izledi ve sporcularla sohbet etti.