Kumluca Belediyesi ve Sarıkavak Mahallesi muhtarlığı tarafından düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları yerinde tespit etmek ve, halk ile birlikte sorunlara çözüm bulmak amacıyla mahallerde toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Belediye olarak Sarıkavak Mahallesinde yaptıkları hizmetleri anlatan Çetinkaya, belediyenin imkanları dahilinde yürütülen hizmetlerin bazen zamana yayılabildiğini ifade ederek, “Bugün burada sizlerle sorunları dinlemek, sorunlara ortak çözüm aramak amacıyla bir araya geldik. Biz sadece belediye değil, sizler başka sorunları da olabileceğini değerlendirerek Emniyet müdürümüz başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi koordinatörümüz ve muhtarımızla birlikte sizlerle toplandık. Burada sorunlarımızı konuşacağız, talepleri dinleyeceğiz, sorunlarımıza ortak çözüm arayacağız. İnşallah verimli bir toplantı olur” dedi.

Konuşmasının ardından vatandaşlara söz veren başkan Çetinkaya, vatandaşlardan gelen yol, içme ve sulama suyu sıkıntısı, sokak aydınlatmaları, Sarıkavak Deresinin ıslahı ve çöp toplamasıyla ilgili talepleri dinleyerek not aldı.

Vatandaşlardan gelen taleplerin hepsinin haklı ve yerinde talepler olduğunu belirten Çetinkaya, “Sarıkavak Mahallemizde kanalizasyon çalışması yapıldı, buna bağlı olarak yollarımızda bozulmalar oldu. En kısa sürede yolların yapımı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İçme ve sulama suyu konusunda bazı bölgelere içme suyu sıkıntımız olduğunu gördük, bu konuda Büyükşehir Belediye koordinatörümüz gerekli çalışmayı yapacak. Sulama suyu bu yıl havaların kurak geçmesi nedeniyle sadece Sarıkavak’ta değil, diğer mahallelerimizde de var, sulama suyunu biraz daha dikkatli kullanacağız. Diğer sorunların da çözümü için gerekli birimlerimiz çalışmalarını yapacak” diye konuştu.