Kumluca Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Medine Çetin, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı, Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla, yazılı  bir basın açıklaması yaptı. Çetin, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti;

"Ak Parti, kurulduğu günden bugüne, her zaman çözüm odaklı siyasetten yana olmuş, milletin taleplerini, hassasiyetlerini önemsemiş ve siyasi bir akılla çözmeye çalışmıştır. Partimiz, 18 yıldır gerek Türkiye'de, gerekse küresel boyutta ciddi mücadeleler yürütmüş, içeride ve dışarıda pek çok kazanımları, milletin istifadesine sunmuştur.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Çetin, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadınlara yönelik ayrımcılık, ırkçılıktan beterdir." sözünü anımsatarak, Erdoğan'ın bu inanç ve gayretleri neticesinde dünyanın en büyük kadın örgütünü kurup, yıldan yıla büyütmeyi başarabilen, bir lider olduğunu söyledi.

AK Parti'nin aile birliğini korumak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğini anlatan Çetin, "Partimiz, cahiliye devirlerine ait kadınlara yönelik her türlü şiddetin, katliamın ve zulmün tavizsiz karşısında durmuştur. Dünyanın her bir köşesine fesatlık, savurganlık ve ahlâksızlık yaygınlaşırken, bizler asla duyarsız kalmadık, kalmayacağız." diye konuştu.

Partimizin kurulduğu günden bugüne, 19 yıldır liderimizin kadınlara yönelik duruşu, özel destekleri ve ayrımcılıkla mücadelesi samimi ve güçlü bir şekilde devam etmektedir. 'Kadınlara yönelik ayrımcılık, ırkçılıktan beterdir' diyen AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu inanç ve gayretleri neticesinde dünyanın en büyük kadın örgütünü kurarak, yıldan yıla büyütmeyi başarabilen bir lider olmuştur."

"Kültürümüz, değerlerimiz, aile bilincimiz ve geçmişten geleceğe aktarılması gereken öğretilerimizle 'AK kadınlar' olarak bizler, yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele etmekteyiz" diyen Çetin, sözlerine şöyle devam etti:

"Her bir üyemiz parti disiplini içinde, teşkilat eğitimleri ve siyasi duruşu ile görev yaparken eş, çocuk veya ebeveynlerini ihmal etmemek üzere bir yaşam modelini benimsemiştir. Disiplinli ve ilkeli duruşu ile çalışmalarını yürütürken kadın kimliğiyle siyasal hayatımıza katkı vermeye gayret göstermiştir. Diklenmeden dik durarak, erkekleşmeden kadın olarak, siyaset yapmaya özen göstermiştir. Bizler her şeyden önce ailelerimizin kadın, anne, evlat, kardeş veya eş olarak birer ferdiyiz" diyen Çetin; "Kadına şiddetin her türlüsü insanlık suçu ve ayıbıdır. Kadınlar geleceğimizdir. Güçlü Kadın, Güçlü Toplumdur. Partimiz, kadına verdiği değeri, dünyada en çok kadın üyeye sahip olmakla ispatlamış, Ülkemizde de her türlü hesap ve orantıyla kıyaslandığında, kadrolarında en çok kadına yer veren Parti olduğu ortadadır.

"Partimiz iktidarında kurulan KADES uygulaması, kadınlarımızın ve çocuklarımızın maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri, birazda olsun engellemek amacını taşıyan, resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. Telefonunuza indireceğiniz uygulama ile, ekran üzerinden tek butona dokunmakla bu imkandan faydalanmak mümkündür.

Ümidimiz odur ki, tüm bunlara ihtiyaç duymadan, geleneklerimize ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, barış ve huzur ortamında, birlik ve beraberlik  ruhuyla hareket ederek yaşamaktır".

Medine Çetin

Ak Parti Kumluca Kadın Kolları Başkanı