Kazakistan Çimkent Spor Bakanı Kataev Nurzhan Zholumbekovich, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Kumluca’da gerçekleştirilmekte olan 18. Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerine katılmak üzere, Kumluca Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Kazakistan Çimkent Spor Bakanı Kataev Nurzhan Zholumbekovich, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette Nurzhan Zholumbekovich, başkan Çetinkaya’ya Çimkent Valisi Gabidula Abdrahimov’un dostluk mektubunu iletti. Ziyarette konuşan Nurzhan Zholumbekovich kendisinin yıllarca güreş sporuyla uğraştığını, Türkiye’den bir çok sporcu arkadaşı olduğunu söyledi.

Kumluca’da yapılacak festival etkinlikleri ve güreşleri izlemek üzere Kumluca’ya geldiğini ifade eden Nurzhan Zholumbekovich, Türkiye ve Kazakistan halklarının çok derin bağları olduğunu ve bundan dolayı da Türkiye’de bulunmaktan kendisini mutlu ve huzurlu hissettiğini bildirdi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve misafirlerinin hem kendilerini hem de Kumluca’yı ziyaretleriyle onurlandırdıklarını belirtti. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu ve Kumluca Belediyesi’nin ortak projesiyle daha önce kendilerinin de Kazakistan’ı ziyaret ettiklerini ifade eden Çetinkaya, iki ayrı devlet, tek millet olan halkların bir çok ortak paydaları olduğunu söyledi.