Balıkesir’in Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 11 – 12- 13 Ağustos tarihlerinde 36’ncısı düzenlenecek olan ‘Kurtdereli Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’ için Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya kırmızı dipli mum ile davetiye geldi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya davetiyesini makamında ziyaret ederek, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kocaoğlu takdim etti. Karesi Belediye Başkan yardımcısı Yusuf Kocaoğlu Davetiyeyi takdim ederken ‘kırmızı dipli mum’un ne anlama geldiğinin hikayesini de anlattı. Başkan Yardımcısı Kocaoğlu; “Kırkpınar ağaları, kırmızı dipli mumları, başta devlet erkanı olmak üzere eşraftan ve erkandan olanlara ve önemli saydıkları dostlarına zamanında atlı postacılarla gönderirlerdi. Atlı postacılar ayrıca kahvelere kırmızı dipli mumu asarak halkı, Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri'ne çağırırlardı. Bu yıl Balıkesir'in Karesi İlçesi'nde düzenlenecek olan Kurtdereli Güreşleri'nde de aynı gelenek sürdürülmek isteniyor. Güreş ağamız ve Belediye Başkanımız devlet büyüklerini alt tarafı kımızı renkte olan 'kırmızı dipli mumla' davet etti” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’da Karesi Belediyesinin örf adetlerimizi yaşatması çok anlamlı olmuş. Bu özel davetiye için Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve Güreş Ağasına çok teşekkür ediyorum.” dedi.