Kumluca Belediyesi tarafından açılan futbol ve basketbol yaz spor okullarına katılan yaklaşık 350 öğrenciye kitap dağıtıldı.

 Kumluca Belediyesi tarafından açılan futbol ve basketbol yaz spor okulları antrenmanlarına başladı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, Spor İşleri Müdürlüğü tarafından açılan futbol ve basketbol okullarını ziyaret etti. Bir süre sporcuların antrenmanlarını izleyen Çetinkaya, öğrenciler ve aileleriyle sohbet etti.

 Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada çocukları spor çatısı altında ahlaklı, dürüst birer insan olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda yaz spor okulları açtıklarını söyledi.

 Yaz spor okulları futbolda Kumluca merkez, Mavikent ve Adrasan Mahallelerinde öğrencilerin eğitim alacağını, Beykonak Mahallesinden de Mavikent Mahallesinde taşımalı olarak öğrencilerin katılacağını ifade eden Çetinkaya, basketbolda ise Kumluca merkezde spor salonunda öğrencilerin yaklaşık 2 ay süreyle spor eğitimi alacaklarını belirtti.

 Yaz spor okullarına katılan tüm öğrencilere belediye olarak forma hediye ettiklerini ve öğrencilerin antrenman sahalarıyla spor salonunda servislerle taşınacağını kaydeden Çetinkaya, “Geçen yıl yaz okullarında bir ilk yaparak öğrencilerimize kitap dağıtmıştık ve spor ile kitap bizim hayatımıza girerse geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi yetişeceklerini söylemiştik. Bu yılda öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz. Öğrencilerimiz hem spor yapacaklar, hem de kitaplarını okuyacaklar. Yaz spor okulu bitiminde öğrencilerimizden okudukları kitapların özetini çıkarana birer top hediye edeceğiz. Eğitimimizi kitapla başlayıp top ile bitireceğiz” dedi. 

Çocukların eğitimi konusunda anne babalara da iş düştüğünü vurgulayan Çetinkaya, özellikle yaz tatillerinde öğrencilerin spor yapmaları, eğlenmeleri kadar, kitap okuma alışkanlığına da teşvik edilmesi gerektiğini ve bu konuda ailelerin de çocuklara örnek olmalarını istedi. 

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Çetinkaya ve AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer tarafından, öğrencilere yaş gruplarına göre belirlenen kitapları dağıttı. Yaklaşık iki ay sürecek yaz spor okullarına futbol ve basketbol olmak üzere toplamda 350 öğrencinin katıldığı bildirildi.