Kumluca’da 4-5 Mart tarihlerinde düzenlenecek Türkiye’nin ilk Kum Enduro yarışları öncesi mahalle muhtarları bisiklet yarışı yapacaklar.

Kumluca Motosiklet Sporları Derneği tarafından düzenlenen , Kumluca Belediyesi ve Kumluca Muhtarlar Derneği tarafından desteklenen, Türkiye’nin ilk Kum Enduro yarışları için hazırlıklar devam ediyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında toplanan tertip komitesi üyeleri yarışlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye’de ilk olacak yapılacak Kum Enduro yarışmasının hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Başkan Çetinkaya, yarışların Cumartesi günü mahalle muhtarlarının gerçekleştireceği bisiklet yarışmasıyla başlayacağını söyledi.

Yarışmanın organizesinde mahalle muhtarlarının da katkısı dolayısıyla muhtarlardan gelen teklifle böyle bir karar aldıklarını belirten Çetinkaya, “Daha önce ilçemizde motokros ve enduro yarışları düzenlemiştik. Bu yıl farklı olsun ve Türkiye’de ilk olacak tüm yarış pisti kum olan Kum Enduro yarışı yapılması konusunda talep geldi. Motosiklet Sporları Derneği, Muhtarlar Derneğimiz bu işi yapabileceklerini belirttiler. Bizde belediye olarak destek verdik. İnşallah iki gün boyunca güzel yarışlar olacak. Tüm halkımızı, motor tutkunlarını bu güzel yarışları izlemek için 4-5 Mart günleri Kum Mahallesi Deniz obaları mevkindeki yarış alanına  bekliyoruz.” dedi.

Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sarıcasu Mahallesi Muhtarı Mustafa Tüfekçi de yarışmanın organizasyonu konusunda mahalle muhtarları olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini ve yarışların başlangıcının mahalle muhtarları arasında yapılacak bisiklet yarışıyla başlayacağını söyledi.