Kumluca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında 2016-2017 eğitim öğretim döneminde üniversite hazırlık kursları düzenlemesi amacıyla protokol imzalanmasının ardından açılan kurslara kayıt yaptıran 190 öğrenci eğitimlere başladı.

 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Belediyesi Eğitim Kurumları adı altında eğitim veren kurs öğrencilerini ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti ve öğrencilerle hayat tecrübelerini paylaştı.

 

Dershanelerin kapatılmasının ardından özellikle lise eğitimi gören öğrencilerin üniversite hazırlıkları konusunda büyük bir eksiklik oluştuğunu ifade eden Çetinkaya, Kumluca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak bu eksikliği ortadan kaldırmak amacıyla böyle bir çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

 

Öğrencilerin açılan kurslara gösterdikleri ilgiden yapılan çalışmanın doğru olduğunu gördüklerini belirten Çetinkaya, “Belediye ve Halk Eğitim olarak biz sizlerin bu konudaki sıkıntınızı ortadan kaldırmak için elimizden gelen desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Buradaki öğretmenlerimizin hepsi alanında uzman ve deneyimli eğitimciler. Bizim sizlerden isteğimiz zamanınızı iyi değerlendirerek eğitim konusundaki hayallerinize ulaşmanız. Bu sizler için bir fırsattır, bu fırsatları iyi değerlendirin” dedi.

 

Kumluca Belediyesi Eğitim Uzmanı Ali Alpaslan da KUMBEK eğitim kurumlarında kurs için 190 öğrencinin kayıt yaptırdığını, şu anda 11 öğretmen ile tüm branşlarda kursa katılan öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi.