Kumluca Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğünde görev yapan personele, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verildi.

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görevli personel için belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde çalışanlara, iş kazaları, kazaların oluş şekli, alınacak önlemler ve kazalardan korunma yöntemleri anlatıldı.

Eğitimde çalışanları bilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanı Elvan Yıldıran, Türkiye'de iş kazalarının yüzde 88'inin insan kaynaklı olduğunu, yapılan denetimlerde alınacak tedbirlerle bu kazaların oranının bariz oranda düşürülebileceğinin gözlemlendiğini söyledi.

İş kazalarında yüzde 2’lik bölümün öngörülemeyen doğal yollardan meydana geldiğini ifade eden Yıldıran, “Fen İşleri birimi çalışma şekli ve yöntemlerine göre daha fazla iş kazalarına yatkın. Ancak alınacak tedbirler, çalışanların iş güvenliği önlemlerine tam uygulamaları, kazaların olasılığını en aza indirecektir. Özellikle kullandığınız iş makinelerinin özelliklerini iyi bilmeniz, bu konularda asla görev tanımı ve sorumluluğunuz dışına çıkmamamız iş kazası riskini azaltır. Sizlerden isteğimiz kesinlikle çalışma kurallarına uyunuz, çalışma ortamında kullanmanız gereken koruyucu ekipmanları mutlaka kullanınız.” dedi.

Eğitimde çalışanlardan gelen sorularda cevaplandırılırken, eğitim sonunda çalışanlar İSG eğitimiyle ilgili sınav yapıldı.