Kumluca’da 18’incisi gerçekleştirilmekte olan Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında ilçe Müftülüğünün katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda “Miraç Kandili Özel” programı düzenlendi.

Kumluca Müftülüğünde görevli din görevlileri tarafından hazırlanan gecede ilk olarak Şirlengiç Kuran Kursunda yatılı olarak hafızlık eğitimi alan öğrenciler ilahi ve Kuran-ı Kerim okudu. Daha sonra din görevlileri tarafından peygamber efendimize nat-ı şerifler, salavat ve Kuran-ı Kerim okundu.

İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, programda yaptığı konuşmada Miraç’ın kelime olarak yükselmek, merdiven, yükseklere çıkmak olduğunu, bu vesileyle yapacakları dua ve niyazlarla beklentilerinin takvada yükselmek olduğunu söyledi.

Bugün burada Miraç vesilesiyle bir arada bulunduklarını ifade eden Kahraman, “Cenab-ı Allah hepimizi bu gecenin feyzinden nasiplenen kullarından eylesin. Peygamber efendimizin bir hadisi şeriflerinde bahsettiği gibi, bizlerin Miracı namazdır. Namaz hem ferdi hem de toplumsal huzura ermenin adıdır. Bu gecenin düzenlenmesinde desteği bulunan herkese teşekkür ederken, Miraç Kandilinizin mübarek olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan duayla program sona erdi. Programa Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.