Kumluca Sultan Alpaslan İlkokulunun konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime, Ulaştırma Hizmetleri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına bağlı 124 servis şoförü katıldı.

Servis şoförlerine eğitim öğretim yılı boyunca uyulması gereken kurallar ve yeni uygulamalar anlatıldı.

Kumluca Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Bayram Çiftçi, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla servislerin öğrenci taşıma faaliyetlerine başladığını, eğitim öğretim yılı boyunca aksaklıkların yaşanmaması, okul servis şoförlerinde güvenli sürücülük farkındalığının arttırılmasına yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yaptıklarını ifade etti.

Eğitimlerde trafik eğitiminin yanı sıra genel güvenlik konularında da bilgilendirmede bulunduklarını belirten Komiser Çiftçi, "Şoförlerimize genel trafik eğitimi ve uymaları gereken kuralları anlattık. İşbirliği içinde güzel bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi planlıyoruz. Şoförlerimizden sadece trafik değil, genel güvenlik ve 112 Acil Çağrı Merkezinin önemini anlattık. Tüm öğrencilerimize, şoförlerimize kazasız bir yıl geçirmelerini diliyorum." dedi.