Kumluca İlçe Müftülüğü gençlik koordinatörlüğü tarafından bu yıl 3.cüsü düzenlenen gençlere yönelik iftar programı düzenlendi. Programa çok sayıda genç katıldı. Kumluca İlçe Müftülüğü gençlik Koordinatörlüğü’nün iftar programı Gün-Ay Parkı’nda yapıldı.  İftar programına İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, koordinatörlük sorumlusu Bayram Tekin, din görevlileri ve çok sayıda genç katıldı.

Kumluca İlçe Müftülüğü gençlik koordinatörlüğü tarafından organize edilen iftar programında manevi değerlerin yüksek olduğu bir akşam yaşandı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı ve iftar yemekleri yendi. Hep birlikte iftar edildikten sonra  ilçe müftüsü Hacı Kahraman tarafından gençlerle akşam namazı kılındı.

Gençlerle birlikte iftar yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, “İnsan hayatına baktığımızda, önce pek hatırlayamadığı çocukluk dönemi, sonra kendisini tanımaya başladığı ve dünyayı kavramaya, kuşatmaya, dünyayı kurmaya başladığı gençlik dönemi ve daha sonra olgunluk ve yaşlılık dönemi gelir. O yüzden insan hayatında en önemli dönem gençlik dönemidir. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.), on dört asır önce bütün iyilikleri ve güzellikleri gençlerle kurmuştur. O gençlerle adeta yeni bir dünya oluşturmuştur. Sahabelerin nerdeyse tamamı sizin gibi değerli gençlerden oluşuyordu. Peygamber Efendimize  (S.A.V.) daha çok gençler inanmıştı. Onun için dünyayı her türlü kötülüklerden kurtarma adına sizlere çok daha büyük görevler düşüyor. İnşallah sizler, sizden sonraki nesillere kan ve gözyaşının olmadığı bir dünya bırakacaksınız. Gençlikte Allah’a ibadet etmek O’nun rızasını kazanmaya çalışmak her şeyden çok daha önemlidir. Peygamberimiz (S.A.V) ideal gençleri ‘Neşeyi, mutluluğu Rabbine ibadette arayan gençlik’ diye tarif eder. İnşallah sizler Allah’ın rızasına uygun bir hayat yaşayan, bütün insanlara faydalı işler yapan bireyler olacaksınız. İyi bir insan olmak, bütün insanlığa faydalı olmak; makam ve mevkiden çok daha önemlidir. Bu gönül sofrasında davetimize icabet ederek mutluluğumuzu paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.