Kumluca Muhtarlar Derneği Binası önünde yapılan basın açıklamasını Muhtarlar Derneği Başkanı Sarıcasu Mahalle Muhtarı Mustafa Tüfekçi okudu.

Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı  Tüfekçi;

Biz Kumluca Muhtarlar derneği olarak, Amerika Birleşik Devletlerinin Başkanı, TRUMP tarafından İslam aleminin en mukades Şehirlerinin başında gelen Kudüs'ün  İsrailin başkenti olarak kabul edileceği ve büyükelçiliklerini Telavivden Kudüse taşınması kararının alınmasını kınamak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Islam aleminin Mekke VE Medine'den sonra en mukaddes şehri olan Kudüs  tüm Müslümanların olduğu gibi ecdadımızdan bize miras kalmıştır. Kudüs sadece Filistin halkının değil bütün Müslümanlarının onuru ve namusudur HZ. Ömer döneminde savaşsız İslam topraklarına katılan KUDÜS pek cok peygambere ev sahipliği yaptığı gibi müslümanların ilk kıblesi olması ve peygamberimizin bı şehirde miraca çıkmış olması hasebiyle İslam aleminin onuru ve namusudur.

 Kudüs Peygamberimiz Ve HZ ÖMERDEN emanet kaldığı gibi, aynı zamanda selahaddin eyyübi Yavuz Sultan Selim ve Abdulhamit handan emanet kalmıştır. 400 yıl 3 ay 6 gun OSMANLI eğemenliğinde tarihinin en mutlu ve huzurlu dönemi ki bu donemde 3 dine mensup yahudiler havralarında hristiyan kiliselerinde ve muslumanlarda camilerinde ibadetlerini rahatça yapabilmişlerdir
 
9 Aralık 1917 yılında sömürge güçlerinin başı olan, İngilizler tarafından işgal edilen Kudüs 100 yıldır huzura ve barışa muhtaçtır. Çünkü batılılarda islamın hoşgörülü anlayışı yoktur. Ve siyonizmin uşaklığını yapmaktadırlar.

Aziz milletimiz şunuda asla unutmamalıdır. 1917 yılında Kudüs'ü işgalden yaklaşık 11 ay sonra haçlılar tarafından 30 EKİM 1918 de İSTANBUL işgale edilmiştir.KUDÜS'un işgalinden sonra sıra ANADOLU topraklarının Yahudi batı emperyalizmin işgaline gelmeyeceğinin garatisi olmadığı açıktır. Kudüs'ün düşmesi ANADOLUNUN düşmesi demektir.
    
Kumluca'dan tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz aramızdaki itilafları anlaşmazlıkları ve kavgaları bir tarafa bırakıp işgaşcilerin karşısına yek vücut olmuş bir şekilde durmamızın zamanı çokdan gelmiş ve geçmektedir. Bizim aramızdaki kavgalardan cesaret alarak böyle menfur işgale kalkışan batıya ve siyonizme verecek cevabımız birlik ve beraberliğimizdir.sesleniyoruz
KUMLUCA MUHTARLAR DERNEĞİ olarak AMmerikanın bu işgal girişimini nefretle kınadığımızı ilanen kamuoyuna duyuruyoruz