Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında toplanan Mavikent Deniz Şenliği tertip komitesi, 20 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek olan etkinlikleri erteleme kararı aldı. Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, geleneksel olarak düzenlenen Mavikent Deniz Şenliği etkinliklerinin ertelenmesine karar verdiklerini söyledi.

Ülkede yaşanan menfur olayları kabul etmediklerini, bu olaylarda asker, polis ve sivil vatandaş olmak üzere insanların yaşamlarını yitirdiğini ifade eden Çetinkaya, “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve demokrasiye karşı işlenmiş haince, alçakça olaylar yaşıyoruz. Bizim kesinle bu olayları kabul etmemiz mümkün değil. Gün birlik olmak, vatana, demokrasiye sahip çıkma günüdür. Hiçbir güç, milletin hür iradesinin üstünde değildir. Olaylar yaşanmaya başladığı andan itibaren insanlar birlik ve beraberlik örneği göstererek devletinin yanında olduğunu ve demokrasiye sahip çıktığını gösterdi” dedi.

Kumluca Belediyesi olarak geleneksel olarak yapılan ve programı da daha önceden belirlenen Mavikent Deniz Şenliği etkinliklerini yaşanan menfur olaylar ve bu süreçte hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerinin aziz hatıraları anısına ertelemeye karar verdiklerini kaydeden Çetinkaya, “Tertip komitemiz ile ortak görüşümüz şenliklerimizin 9 Eylül tarihine ertelenmesi yönünde. Halkımızın da bu kararımızı saygıyla karşılayacaktır. İnşallah o tarihte daha güzel daha görkemli bir şenlik gerçekleştiririz” diye konuştu. 

Emine Şentürk

Antalya