Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 4 hafta süren ailelere yönelik “Etkili aile eğitimi seminerleri” sona erdi.

Kumluca Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkili aile eğitimi seminerleri sonuncunsa katılımcılara Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Psikolojik Danışman Abdullah Kocabaşoğlu ve RAM Bölüm Başkanı Mahmut Avcı tarafından “Çocuk yetiştirmede aile tutumları ve davranış sorunlarıyla başetme sorunları” konularında bilgi verdi.

Çocuklarda davranış bozukluklarının temelinde ailelerin çocuklar üzerindeki yanlış uygulama ve model olmalarından kaynaklandığını RAM Bölüm Başkanı Mahmut Avcı, yetişkinler gibi çocukların da ilgiye, anlayışa ve iletişime ihtiyaçları olduğunu, bunların eksik veya yanlış yapılması neticesinden çocuklarda davranış bozukluklarının ortaya çıkabildiğini söyledi.

Özellikle küçük çocuklarda aile ortamını, çevreyi yeni keşfetme merakı ve aşırı ilgiye ihtiyaç duymalarından dolayı ailelerin sorunlar yaşayabildiğini ifade eden Avcı, bu konularda ailelerin doğru davranışları gösterememeleri durumunda aile içi sorunların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

Seminer sonunda Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay tarafından 4 hafta süreyle eğitim veren uzman psikolojik danışmanlara plaket verildi.

Seminerde ayrıca dört hafta süreyle etkili aile eğitimi seminerlerine katılan yaklaşık 124 aileye protokol üyeleri tarafından katılım belgesi verildi.