Kumluca ilçesine bağlı Büyükalan Mahallesinde geçtiğimiz hafta yaşanan ve zaman zaman devam eden heyelan bölgesinde, 9 evin daha ihtiyaten boşaltılması kararı alındı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kumluca’ya bağlı Büyükalan Mahallesinde yaşanan heyelan nedeniyle ilk etapta 8 evde hasar oluşmuş, 8 ev tedbir amaçlı tahliye edilmişti. Bölgede heyelanın ilk başlangıca göre olmasa da devam ettiği bildirildi.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara yaptığı açıklamada, heyelan bölgesinde gözlem ve yapılacak işlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini, ilk güne göre olmasa da bölgede heyelanın devam ettiğini söyledi.

Heyelan bölgesinde risk taşımaları nedeniyle ihtiyaten 9 evin daha boşaltılması kararı aldıklarını ifade eden Kara, “Evleri hasar gören vatandaşlarımız için AFAD tarafından gönderilen çadırları kurulmuştu. Bu vatandaşlarımız için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan yiyecek yardımı yapıldı ve devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ile bölgede yaptığımız incelemede, evleri hasar gören vatandaşlarımız için konteyner burulacak. Bunun için ormandan güvenli bir bölge tahsis edildi. Şu andaki durum bölgede gözlem ve bundan sonraki yapılacak çalışmalarla ilgili planlamaları yapıyoruz.” dedi.

Hasar gören evlerin bazılarının yazlık olarak kullanılmasından dolayı heyelan sırasında evlerde yaşayan olmadığını hatırlatan Kara, bundan dolayı ilk etapta Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 adet konteyner gönderileceğini bildirdi.