Suriye’deki savaş nedeniyle eğitim öğretimini sürdürmeye çalışan Cerablus ve Azez kentlerindeki öğrencilerin ve okudukları okulların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplanan yardımlar Kumluca’dan Suriye’ye gönderildi.

Suriye’ye gönderilecek yarım tırı için düzenlenen törene Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Kaymakam Polat Kara, Suriye’deki ihtiyaç sahipleri ulaştırılmak üzere Antalya Valiliği koordinesinde yardım kampanyası başlatıldığını söyledi.

öğrenciler arasında akran yardımlaşması ve dayanışma duygularının gelişmesi, eğitimin herkes için önemli ve gerekli olduğu bilincine varılması amacıyla bu yardım kampanyasının önemli olduğunu vurgulayan Kara, “Yardım kampanyasında Antalya’nın batı ilçeleri Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Elmalı olarak okul çantası, defter, kalem, silgi, cetvel,  her türlü kırtasiye ve giyim malzemesi yardımı toplandı. Bugün bu yardımları Suriye’ye gönderiyoruz. Destek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de Antalya Valiliğinin koordinesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yönetiminde tüm ilçelerde gönüllülük esasına dayalı olarak Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere başlatılan giyim ve kırtasiye yardımı kampanyasına duyarlılıklarından dolayı tüm eğitim camiasında teşekkür ettiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Suirye’deki Cerablus ve Azez kentlerine ulaştırılmak üzere toplanan yardım tırı Kumluca’dan gönderildi.