Kumluca Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıya 25 meclis üyesinden 20’si katıldı. Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya haziran ayı meclis toplantısını gerçekleştireceklerini, mübarek aylar dolayısıyla tüm meclis üyelerinin Ramazan ayını tebrik etti.

Toplantıda yoğun bir gündem olmadığını belirten Çetinkaya, Kumluca Belediyesi tarafından yürütülen iki önemli proje hakkında meclisi bilgilendireceklerini söyledi.

Çetinkaya şunları kaydetti:

“Belediye olarak yürüttüğümüz proje ve çalışmalar içerisinde ilçenin profili açısından önemli olduğunu düşündüğümüz iki büyük projemiz var. Bunlardan birisi Karatepe Stadı ile galericiler sitesi kapsayan alanda yeni bir stadyum projesi, diğeri ise Kumluca Kültür Merkezidir. Yeni stadyum projesini ele alacak olursak; şehrin girişinde Sembol Cami, Kalekule ve Stadyum şeklinde, yapıların mimari olarak birbiriyle bütünleşerek bölgeye sosyal bir hareketlilik getireceğini düşünüyoruz. Karatepe’de şu ana kadar yapılan etkinlik ve aktivitelerin tamamı yeni stadyumda en modern ve ferah koşullarda yapılabilecek. Projede stadın altında yol cephesi kısmında mimari dokuya uyumlu estetiği ön planda tutulmuş iş yerleri de olacak. Kumluca Kültür Merkezi inşaatımızda ise sona yaklaştık diyebiliriz. İçerisinde konferans salonu, kütüphane, derslik, sergi salonu, kafeterya ve mescit bulunduran bina tamamlanıp hizmete açıldığında Kumluca’ya prestij kazandıracak sosyokültürel bir etkinlik merkezi olacak. Nihayetinde bu iki proje de şehrin kimliğini oluşturmasında önemli bir kaynak olup, gelecek nesillere de miras olarak kalacaktır.”

Toplantı sonunda Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde görevli Mimar Seda Ertürk ve Mimar Beyza Turan tarafından stadyum projesi ve Kumluca Kültür Merkezi hakkında meclis üyelerine detaylı bir sunum yapıldı. Sunumların ardından toplantı sona erdi.