Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi tarafından “Kut’ül Amare Zaferi” kutlama programı düzenlendi.

Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi spor salonunda gerçekleştirilen kutlama törenine, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yücel Kaplan, Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yusuf Tekdemir, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Durmuş Yavuzer, Kut’ül Amare Zaferinin 1952 yılına kadar Kut Bayramı olarak kutlandığını, Türkiye’nin Nato üyesi olması dolayısıyla bu kutlamanın kaldırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla birlikte 100. Yılında tekrar kutlanmaya başlanan bu zaferin 101. Yılı kutlamalarını gerçekleştiriyor olmaktan dolayı büyük bir guru ve onur duyduklarını ifade eden Yavuzer, “Biz gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz. Bu millet Malazgirt zaferinden Çanakkale destanına, tarihindeki gerçek kahramanlık hikayelerini hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır. Kut’ül Amare Zaferi her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir destandır. Kut’ül Amare Zaferinin mimarı olan şehitlerimizi, gazilerimiz minnetle yad ediyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından “Unutulan Zafer, Kut’ül Amare” adlı dramatik gösteri sunuldu. İzleyenlerden büyük beğeni toplayan gösteri, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.