KUTSO Haziran ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Fahri Özen başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda gündem konularının yanında Batı Antalya ile ilgili bölgeyi ilgilendiren konular da görüşüldü.

Başkan Günay toplantı gündeminin ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi;

“Ülkemiz, dünyada yaşanan gelişmelerin de etkisiyle ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiriyor. Enflasyondaki artış bizlere hayat pahalılığı olarak geri dönüyor. İş dünyasında çarklar zor da olsa dönerken özellikle asgari ücret ile çalışanlarımız artık geçinemez hale geldiler. Maalesef şu an asgari ücret açlık sınırın çok altında kaldı.

Çalışanlarımıza Destek Olalım.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizden ve bölge esnafından personellerine destek olmalarını ve imkanlar dahilinde enflasyon rakamının altında kalmayacak bir ücret artışına gitmelerini rica ediyorum. Bu konuda devleti beklemeye gerek yok çünkü özellikle asgari ücret ile çalışanlarımız büyük sıkıntı içerisinde.

İskeleye Mermer Ocağı Yapılırsa Finike’yi Kaybederiz.

Biz, iş insanları olarak yer altı ve yer üstü zenginliklerimizin ekonomiye kazandırılmasına asla karşı değiliz. Fakat Finike’miz dünyanın en güzel doğal alanlarından birisi. Burada dünyanın en önemli antik kentleri ve en lezzetli portakalları yetişiyor. Finike’de mermer ve taş ocakları yapılabilir ama biz bunların Finike’nin görünen yüzünde ve yerleşim yerlerine yakın olmalarını desteklemedik, desteklemiyoruz.

Şimdi ise Finike’mizin en güzel yerlerinden biri olan portakal bahçelerimiz ile iç içe bir konumda bulunan İskele Mahallemize taş ocağı ruhsatı alınmış durumda.

Burada çalışmaların başlaması ile Finike’yi Finike yapan turizmi ve portakal bahçelerini kaybederiz. Bir an önce bu ruhsatın iptal edilip, bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor.”

Editör: Haber Merkezi