SEÇİM 2018

2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine katılacak partilerin adayları belli oldu. Hayırlı olsun!

Bu seçim gerçekten baskın seçim oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “En yakın seçimler 2019’da” deyip dururken 2018 yılının 6. Ayında bingo. “Bahçeli ne dedi, Erdoğan hangi hesabı yaptı da böyle oldu?” bile diyemedik.

Sanırım bunu muhalefet partileri de beklemiyordu. Her ne kadar “Seçime hazırız” deseler de hazırlıksız yakalandılar.

MHP’nin adayları hakkında bir bilgimiz yok. AKP Batı Antalya’dan Atay Uslu arkadaşımızı 5. Sıradan aday gösterdi. Geçen dönemde de mecliste olan bu arkadaşımız gerçekten iyi bir performans gösterdi. Gazetelerde CHP milletvekili Osman Çetin Budak kadar onun da adını ve çalışmalarını izledik. Deyim yerindeyse Batı Antalya’yı harmanlayıp durdu.

CHP ilçemizden iki aday gösterdi. 4. Sırada Aydın Özer ve 11. Sırada Kemal Bilal Öner. Kemal Bilal Öner kardeşimiz son yıllarda CHP’nin ilçe başkanlığını yaptı ve epey yüksek bir performans gösterdi. Aydın Özer kardeşimizin ise önceden Belediye Başkanlığı adaylığı ve İl Genel Meclisi üyeliği var. Yani uzun zamandır siyasetin içinde.

İyi Parti ise Elmalıdan Hasan Subaşı’nı 2. Sırada aday göstermiş. Hasan Subaşı avukat ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış bir kişi.

Belediye başkanımız Hüsamettin Çetinkaya da aday adayı olmuştu ama sıralamaya girememiş. Beklentimiz hükümetimizin onun birikimini bürokraside iyi bir yerde değerlendirmesidir.

KUTSO yönetimi “Kim Batı Antalya’dan seçilebilecek yerden milletvekili adayı gösterirse oyumuz o partiye” anlamında bildiri yayınlamıştı. Üç parti de Batı Antalya’dan seçilebilecek yerlerde aday göstermiş. İsteğimiz Batı Antalya’nın olabildiğince çok milletvekili çıkararak Antalya’nın doğusu ile batısı arasındaki farkın kapanmasıdır.

Benim oyum adayları dinledikten sonra belli olacak. Tabii dinleme fırsatı bulabilirsek.

          SOMSÖZ: HAYIRLI OLUR İNŞALLAH!