Kumluca İlçesi'nde en son yaşanan sel felaketi dolayısıyla, zarar gören çiftçileri tesbit ederek, hizmet akışı sağlayarak para kazananlara öncülük eden Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kum Mahallesi, Hacıveliler Mahallesi ve Göksu Mahallesi'ndeki zarar gören çiftçilere, piyasa değeri İki bin lirayı bulan sıvı gübre ve bitki besin elementleri desteğinde bulundu.
Zeruva Tarım, Delfin Tarım-Mehmet Yavuzer ve Uluğ Tarım-Ahmet Uluğ'a teşekkür eden Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çetin, yaşanan afette zarar gören selzedelere bir n

ebze de olsa destek veren bu firmalara teşekkür etti. Bu adımın, daha büyük firmalara örnek olmasını ve zarar gören çiftçilerin yaralarının sarılmasında onlarıda görmeyi arzu ettiklerini belirtti.
Üreticilere ait yerel bir Kooperatif olduklarını belirten Çetin; " Çiftçilerimiz, bizi Tarım Kredi Kooperatifi ile karıştırıyorlar. Onlarda, çiftçilere hizmet için çalışıyorlar ama, biz onlar gibi kurumsal değiliz. Vizyonumuz, yaşadığımız çevrede yetişen ürünlerin en iyi şekilde pazarlanmasını sağlamak, doğal haklarımızı korumak ve talep etmek, kısaca birlik olmak ve beraber hareket edebilmektir.  Çiftçilerimiz için en iyisini istemek ve temin etmek adına çıktığımız bu yolda, kurulan bu Kooperatife çiftçilerimizin uzak kalmamalarını ve birlikte hareket etmeyi tavsiye ediyorum. Bu misyonumuz bizi ve torunlarımızı, haklarının yenmeyeceği bir noktaya taşıyacaktır. Tüm çiftçilerimize kapımız açık, gelin sahip çıkalım. Türk tarımına model olacak bir Kooperatifleşmenin gereklerini, hep birlikte yerine getirelim" dedi.

Üreticilerin ürettiği ürünler üzerinden ekmek yiyenlerin de,  taşın altına elini sokmasının gerektiği,  her kesimin  sorumluluk bilinciyle, birlik ve beraberlik ruhu içersinde hareket ederek, ceplerde bulunan bozuk paraların bile, bir fonda birikmesiyle tüm yaraların sarılacağı ve hiç  bir acıyan yada kanayan yaranın kalmayacağı ifade edildi.

Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA