Direnişteki işçileri ziyaretinde açıklamalarda bulunan Sol Parti Kumluca İlçe Başkanı Musa Panuş şunları ifade etti; “ Türkiye tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Bu krizden en çok etkilenenlerin başında işçiler, köylüler, gençler ve kadınlar geliyor. Krizin bu kadar derinden hissedildiği bir dönemde haklarını arayan, insanca yaşamaya yetecek bir ücret talep eden işçilerin işine son verilmesi kabul edilemez. İktidarın uyguladığı sermaye yanlısı politikalarla emekçilerin hakları her gün gerliyor. Asgari ücret artık temel ücret halini almış. İşçiler binbir zorlukla geçinirken Sosyal Demokrat olduğunu iddia eden bir partinin yönettiği belediyede hak aradıkları için işçilerin işine son verilmesi akla zarar bir durumdur. Kumluca Belediyesini bu işçi düşmanı tutumundan vazgeçmeye çağırıyorum.

Sol Parti Kumluca İlçe Örgütü olarak haklarını ve emekleri için direnen Kumluca Belediyesi işçilerinin yanındayız.  Genel / İş Antalya Şubesinin 5 Ekim günü için almış olduğu grev kararını destekliyoruz ve yanlarında olacağız”

Kumluca Belediyesi’ne de çağrıda bulunan Musa Panuş, “ Kumluca Belediyesi toplu sözleşme yetkisi alan DİSK / Genel – İş Sendikası ile toplu görüşme masasına oturmalı, işçilerin haklı ve meşru taleplerini kabul etmelidir. Yetki almış bir sendikayı tanımamak, yok saymak kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durum iş barışını bozduğu gibi sendikal örgütlenmeyi engelleyici bir durumdur belediye yasal olarak da suç işlemektedir. Kumluca Belediyesi bir an önce bu anti demokratik tutumundan vazgeçmelidir”

Musa Panuş taleplerini ise şu şekilde sıraladı “ işten atılan işçiler derhal görevlerine iade edilmeli. Kumluca Belediyesi ve Genel – İş arasında toplu sözleşme görüşmelerine başlanmalı. Sendikal örgütlenme önündeki engeller kaldırılması, işçilere dönük baskılara son verilmelidir. İşçilerin bu haklı mücadelesinde yanlarındayız ve sonuna kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz”