Toplantıya, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ASFK Başkanı Metin Bulut, Kumluca, Finike, Demre, ve Kaş ilçelerinde amatör futbol kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Amatör spor kulüplerinin sorunları ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda yeni alınan kararların tartışıldığı toplantıda konuşma yapan ASFK Başkanı Metin Bulut; “Spor konseyini gerçekleştirmemiz gerekir. Bölgemizde mevcut veya gelecekteki sportif faaliyetlerin bu bölgede hangi spor yapılabilir. Dağcılık, kano, yüzme, dalış, güreş, karete, tekvando, bunların ivedilikle, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş belediyelerimizin başkanlarının aynı masaya oturup tartışması demektir. Spor Konseyi, belediye başkanlarımızın dünden bugüne bölgemizin tarihini çıkartmalarını, sporun geçmişteki anatomisini, bu bölgede geçmişte hangi sporlar yapılmış. Gençlerimizin geleceği ve turizm açısından 4 belediye başkanımızın kafa kafaya verip konuşmalarıdır. Ben böyle tanımlıyorum. Belediye başkanları ve kaymakamlarımızın aynı masa etrafında oturup bu bölgede hangi spor dalına yatırım yaparsak, ülkemizi, dünyada daha başarılı bir şekilde tanıtabiliriz ’in hesabını yapılması lazım” dedi. 

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Amatör kulüplerimizdeki başarılı futbolculardan oluşturulan, Batı Antalya Bölgemizi profesyonel liglerde temsil edebilecek bir futbol takımı oluşturmalıyız” dedi.