Kumluca İlçesinde  yaz dönemi Kuran kurslarına katılan öğrencilerin oluşturduğu futbol ve voleybol dallarında takımlar arasında turnuva düzenlendi.

Gençlik  Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kumluca Müftülüğü arasında uygulamaya konulan proje kapsamında 16 farklı camide açılan kurslardan oluşan 16 futbol takımı ve 6 kız voleybol katılımı ile düzenlenen ‘Yaz Kuran Kursları Arası Futbol -Voleybol Turnuvası’ Başladı.

Kumluca ’da 25 Ağustos’ta başlayan organizasyon 20 gün sürecek.. 
Kumluca Şehir stadı ve Spor Salonunda  düzenlenecek ve ilk üçe giren öğrencilerimize Kumluca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğü tarafından kupa, madalya ve spor çantası verilecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca, yapmış olduğu açıklamada  bu yıl ilkini düzenlenecek olan Kuran Kursları Arası Futbol ve voleybol Turnuvasını Kumluca Gençlik Kordinatörü Bayram Tekin Hocamızla gerçekleştiriyoruz 
Sabah Kuran Kursu Öğleden sonra Spor projesi kapsamında  Kuran kursuna katılan öğrenciler için , Basketbol, Tekvando, Futbol, Voleybol, Güreş ,Tenis ve Badminton olmak üzere 7 farklı branşta  yaz spor okullarında eğitimlerinin verildiğini söyledi.
Kuran kursuna giden öğrencilerin spora karşı ilgilerinin memnuniyet verici olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü, "Çocuk ve gençlerimizin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmesi ve çocuk ve gençlerin kaynaşmasına vesile olmak için camiler arası futbol ve voleybol turnuvaları tertip edilecek olup, amacımız başarılı sporcuları tespit ederek Türk sporuna kazandırmaktır. Camiler arası futbol ve voleybol turnuvası İlçe Müftülüğümüzce  koordineli bir şekilde faaliyetlerimiz sürdürülecektir. 


Kumluca Müftü Vekili Yakup KARAKALE  "Bu tür turnuvalar çocuklarımız arasındaki kaynaşmayı, öğrenciler arası dostluk ve kardeşliğin pekiştirilmesini amaçladık. Buralarda yapılan müsabakalarda yenmek veya yenilmenin önemli olmadığını, önemli olanın birlikteliğin, kardeşlik duygularının pekiştirilmesidir” dedi
Açılış maçında Yeni Cami 2 - Salur Cami 6  olarak sonuçlandı. Açılış maçını Kumluca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü, İlçe Müftü Vekili, Cami İmamları ve aileler izledi.