Antalya Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde, değerler eğitimi kapsamında gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda yapıldı.

Törene katılan Yeşilçam'ın duayen oyuncularından İzzet Günay, genç sinemacılarla buluşmanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Sinema adına bir şeyler yapmak gerektiğini belirten Günay, "Sinemaya çok şey borçluyuz. Her zaman sinemaya katkım olsun istiyorum. Güzel bir çalışma yapılmış, gençlerimiz, fidanlarımız inşallah büyük çınarlar olacaklar." dedi.

Günay, eski filmleri izlerken çok duygulandığını, güzel yaşanmışlıklar olduğunu  belirterek "Antalya, benim için özel bir yer. İlk Antalya Altın Portakal ödülü bana nasip oldu. O ödülü İstanbul'a getirdiler, o dönemde derme çatma yapılan bir festivaldi. Aldığım en önemli, en güzel Antalya ödülüydü." diye konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da yarışmaya katılan 121 filmden 14'ünün ödüle layık görüldüğünü belirterek, bu kapsamda katılım sağlayan tüm okulların anlamlı bir çalışma yaptığını söyledi. 

Mavikent Mustafa Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesinden, Samet Çobaner'in yönettiği "Ne Güzel Söylemiş Mevlana" filmine "Yeşilçam Özel Ödülü" verildi.

Mavikent Mustafa Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi Müdürü Soner Abaydın "5. Genç Çınarlar Kısa Film Yarışmasında; okulumuz, Halit Akçatepe anısına Yeşilçam Özel Ödülüne layık görüldü, ödülümüzü