Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği başkanı Semih Beken ve yönetim kurulu üyeleri, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Semih Beken ve yönetim kurulu üyeleri, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek, ilçede yaşanan yangınlar nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ziyarette konuşan Yörsiad Başkanı Beken, geçtiğimiz hafta ilçede meydana gelen bazı vatandaşların evleriyle, meyve bahçelerine zarar veren orman yangınlarının kendilerini derinden üzdüğünü, bu amaçla dernek yönetimi olarak geçmiş olsun dileğinde bulunmak ve yangından etkilenen vatandaşlara yapabilecekleri yardımları görüşmek adına ziyaret ettiklerini söyledi.

Yangın sonrası ilçe halkının büyük bir dayanışma örneği göstererek, yangından etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Beken, “Bizde yörüklerin en güzel hasletlerinden olan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yansıtmak adına geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Yapabileceklerimizi konuştuk. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın. Ayrıca başkanımıza, yörük kültürüne verdiği desteklerden dolayı da teşekkür ettik. İnşallah bundan sonraki zamanlarda yörük kültürünü yaşatmak adına güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Beken ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Yangının büyük bir doğal afet olduğunu belirten Çetinkaya, dört gün süreyle yaşanan yangının ardından yaraları sarmaya çalıştıklarını söyledi.

İlçe halkının kadirşinas ve duyarlı davranışlarıyla yangından etkilenen vatandaşların acı ve hüzünlerini en aza indirmek ve bayramı hep birlikte coşku içerisinde geçirmek amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Çetinkaya, ilk iki günde yardımsever vatandaşlar tarafından önemli bir miktar nakdi para toplandığını ve bu yardımların bayramdan önce yangından etkilenen vatandaşlara ulaştırılacağını belirtti.

Ziyaretin sonundaYörük Sanayici ve İşadamları Derneği başkanı Semih Beken tarafından, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya, yörüklüğü simgeleyen ve boyna takılan “Kefiye” hediye edildi.