Manisa Alaşehir’de yaşayan H.E. bir ay önce aniden başlayan rahatsızlığı ile yürüme yetisini kaybetmiş ardından tekerlekli sandalyeye mahkûm kalmıştır. Hasta ve yakınlarının başvurduğu birçok sağlık kurumunda rahatsızlığının kalıcı olduğu ameliyatın mümkün olmadığı belirtilmiştir. Yürüme umudunu kaybeden H.E büyük bir üzüntü içinde iken, Kumluca Devlet Hastanesi’nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sercan Savaş Yalçın’ın ismini duyarak hastaneye başvurmuştur. Hastanın gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra ameliyat kararı verilerek ve başarılı bir ameliyat gerçekleştirilmiştir. Ameliyatın tamamlanmasından bir gün sonra ise bir aydan beri tekerlekli sandalyede yaşayan hasta yürümeye başlamıştır.

          Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sercan Savaş Yalçın şunları söyledi; “Hastamız ilk başvurduğunda bir aydan beri tekerlekli sandalyede yaşadığını belirtti. Yaptığımız tetkikler sonucunda hastamızda omurilik hasarı rahatsızlığını tespit ederek ameliyat kararı aldık. Başarılı geçen bir operasyonla da hastamızın rahatsızlığını giderdik. Ameliyattan bir gün sonra ise hastamız desteksiz olarak yürümeye başladı.  Hastamın ilk adım atışını görmek beni en az hastamız kadar sevindirdi ve heyecanlandırdı. Sağlık çalışanları olarak bizlerin en büyük mutluluğumuz hastalarımızın şifa bulması ve onların gülümseyen yüzleridir.”

          Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan ise, yapılan müdahale sonrası hasta ve yakınlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Alkan, ameliyatı gerçekleştiren tüm ekibe emekleri için teşekkür ederek şunları söyledi: “Hastanemizi başka illerden hastaların tercih etmesi bizleri gururlandırdı. En Büyük hedefimiz kalitemizi ve tercih edilirliğimizi devam ettirmektir. Hekimlerimizin daha verimli, teknolojik ve güzel bir ortamda hizmetler vermeleri için çalışmalarımıza hiç aralıksız devam ediyoruz.”