Başarır, “Bu sınavda soruların çalındığı bir gerçek. Bugün MEB Bilişim sorumlusu görevden alınmış. İlk kez söylüyorum: O sorumlunun çocuğu, 2022 yılında LGS’de tüm soruları doğru yapmış” ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklama, Genel Kurul’da sert tartışmalara neden olurken, CHP’li vekil daha önce de KPSS ve polis akademisi sınavlarında benzer şaibeler yaşandığını hatırlatarak, sınav güvenliği konusunda hükümeti eleştirdi.

Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine sonrası “sınav güvenliğinde parmakla gösteriliyoruz” açıklamasına da tepki göstererek, kamuoyunun gerçekleri bilmeye hakkı olduğunu vurguladı.

İş Yerinin Tuvaletinde Gizli Kamera Tespit Edildi!
İş Yerinin Tuvaletinde Gizli Kamera Tespit Edildi!
İçeriği Görüntüle

Milli Eğitim Bakanlığı ise iddialara ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Ancak 29 kişi hakkında açılan soruşturma sürecinin devam ettiği öğrenildi. Kamuoyunda yankı uyandıran açıklamanın ardından gözler Bakanlık’tan gelecek açıklamalara çevrildi.